Giriş Yap
Kayıt Ol
Şifremi Unuttum

Gelişimsel, kapsayıcı, önleyici ve çözüm odaklı rehberlik anlayışını temel alan Büyük Kolej Rehberlik Bölümümüz, öğrencilerimizin bireysel ihtiyaçlarını da dikkate alarak etkinliklerini yürütür.

Büyük Kolej Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi; öğrencilerin bireysel farklılık, ilgi, yetenek ve isteklerini göz önünde bulundurarak eğitim öğretimin bütünlüğü içinde bir rehberlik servisi planı oluşturur.

Aile iş birliği ve desteğinin servisimiz adına önemli olduğu bilinci ile ebeveynlerle iş birliği ve bireysel aile görüşmelerimiz önceliğimizdir.

Servisimizin farklı kademelerinde çalışan uzmanlarımız, çocukların gelişimsel özellikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda yıl içindeki etkinlikleri planlarlar. Yıl içerisinde yapılacak olan kulüp çalışmaları ve okul meclis seçim çalışmalarını da servisimiz yürütülür.

Okulumuzda her yıl belirlenen değerler ile ilgili “Değerler Eğitimi” yapılır, aynı zamanda çocuklarımız ile yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projeleri kapsamında okulda farkındalık yaratmak istediğimiz alanlarda çalışmalarımız ön plandadır.

Çalışma prensibi okul idaresi, öğretmenler, aile ve psikolojik danışman arasındaki karşılıklı güven, dayanışma ve olumlu iletişime dayanır. Bu amaçla hem öğrencilerimizin kişisel gelişimini desteklemek hem de ebeveyn ve öğretmenlerimizin ihtiyaçlarını ve kişisel gelişimini desteklemek amaçlı seminerler ve eğitimler düzenlenmektedir. Bu seminerler ihtiyaç doğrultusunda planlanarak kendi ekibimizde bulunan uzmanlarla ya da farklı uzmanların davet edilmesi ile gerçekleşir.

Büyük Kolej Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi, öğrenci kayıt kabul sürecinde aktif bir şekilde yer alır. Aday öğrencilerin mülakatları ve aile görüşmelerinde ekibimizde bulunan uzmanlarımız önemli bir görev üstlenir.

Okul Öncesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi

Okul öncesi öğrencilerimizde önleyici ve gelişimsel rehberlik bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimlerinin izlenmesi ve desteklenmesine yönelik çalışmaları barındırır.

Sene başında yapılan aile görüşmeleri ile öğrencileri tanıma ve okul süreci hakkında bilgilendirme çalışmalarımız başlar. Bu süreci sınıf içi öğrenci gözlemleri, bireysel görüşmeler ve sınıf öğretmeni ile yapılan iş birliği de destekler. Öğrencileri daha yakından tanımak ve önleyici rehberlik yapmak adına yıl boyunca yapılan veli görüşmelerimiz destekleyici şekilde devam eder.

Okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerinin okula uyum süreçleri dâhilinde tüm öğrencilere uygulanan adaptasyon çalışmaları programlanır. Yıl içerisinde yeni kayıt ile gelen öğrencilerin de merak ettikleri okul işleyişi, okula uyum süreçlerinin sağlıklı olabilmesi adına onlara aktarılır. Bunun dışında okul sürecine uyum sağlama konusunda sıkıntı yaşayan öğrenciler özel olarak takip edilip desteklenir. Yıl boyunca gerek sosyal ilişkiler yönünden gerek duygusal destek açısından çeşitli etkinlik ve uygulamalar sürdürülür. Sorumluluk alabilme, özel alanların farkındalığı, empati kurabilme, öfke ile baş edebilme, arkadaşlık ilişkileri gibi konularda yıl boyunca çeşitli etkinlikler uygulanır. Akademik açıdan desteklenmesi gereken öğrenci veya sınıflara ihtiyaç dâhilinde beceri geliştirme etkinlikleri yapılır.

Sene sonunda 1. sınıf olacak okul öncesi öğrencilerimiz için Marmara Okul Olgunluğu ölçeği uygulanır. Sene boyunca yapılan bireysel gözlemler, elde edilen veriler ve ölçek doğrultusunda ortaya çıkan hazır bulunuşluk düzeyi sene sonunda yapılan veli görüşmeleri ile anne-babalara aktarılır. 1. sınıfa başlama dönemi gelene kadar desteklenmesi gereken alanları olan öğrenciler için gereken yönlendirmeler yapılır. İhtiyaç doğrultusunda fonolojik farkındalık grupları ile çocuklarımızla çalışılır.

Öğrencilerimize:

Öz güven ve olumlu benlik algısı geliştirme

El-göz koordinasyonu ve küçük kas çalışmalarını destekleme

Dikkat çalışmaları

Duygularını tanıma, ortama uygun şekilde ifade etme ve duygularını düzenleme becerisi edinme

Kendi sınırlarını belirleme ve kuralları uygulama

Problem çözme becerisi

Kendini ifade etme ve iletişim becerisi

Olumlu sosyal beceriler geliştirme, çevresinde bulunan diğer akran ve yetişkinler ile nitelikli ilişkiler kurma

Bilişsel becerilerini geliştirme ve sorumluluk alma konularında yardımcı olmayı hedeflemektedir.

Okul Öncesi ve 1.sınıflar Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi İletişim: 0(312) 446 66 76-1435

İlkokul Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi

Büyük Kolej bünyesinde bulunan İlkokul Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik servisimizin öncelikli amacı öğrencilerimizin gelişimsel dönemleri ve bireysel farklılıkları dikkate alınarak psikososyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerinde karşılaşabilecekleri sorunlara destek olmaktır. Birimimiz öğrencilerimizin iyi iletişim becerilerine sahip, bireysel farklılıklara saygılı, kendini iyi ifade edebilen öz güvenli nesiller olabilmeleri adına belli kazanımlar çerçevesinde rehberlik etkinliklerini yürütür. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimimiz çocuklarla iç içedir ve her daim ulaşılabilirliği olan bir konumdadır. Prensip olarak veli, uzman ve öğretmen iş birliği içinde çocuğun mutlak yararı ilkesi esas alınır. Amacımız ilkokul çağında çocuklarımıza belli değerleri kazandırmaktır. Psikolojik danışma ve rehberlik servisimizde etik çerçevede görüşmeler yapılır ve bireysel gizlilik esas alınır. Öğrencilerimizi çok boyutlu tanımak amacıyla öğrencilerin gelişim düzeylerinde belirli envanterler uygulanır.

Öğrencilerimize:

Kendilerini tanımalarına

Öğrenme stillerini keşfetmelerine

Sağlıklı bir özbenlik geliştirmelerine

Kendine ve çevresindeki bireylere saygılı olmalarına

Sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel alanlarda gelişmelerine

Problem çözme becerisini geliştirmelerine

İlgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda gelişmelerine yardımcı olmayı

Dikkat çalışmaları

Psikososyal müdahale çalışmaları ve özgüven gelişimlerini destekleme konularında yardımcı olmayı hedeflemektedir.

İlkokul 2, 3 ve 4.sınıflar Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi İletişim: 0(312) 446 66 76-1535

Ortaokul Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi

Ortaokul yılları çocuğun attığı önemli adımlardandır. Çocukların hem fiziksel hem bilişsel hem de sosyoduygusal anlamda farklılıklar yaşayacağı yıllardır. Büyüme ve büyüme ile farklılaşan sorumlulukların verdiği kaygının arttığı, oyun çağından çıkıp kendilerini keşfettikleri yıllardır. Aynı zamanda ergenlik ile birlikte aileden aldıkları onay duygusunu artık akranlarından talep edecekleri yıllara girmişlerdir. Bu süreçte çocuklarımızın ortaokula adaptasyon çalışmalarının sistemli bir şekilde planlanması, ihtiyaçları doğrultusunda bireysel ve grup çalışmaları birimin planlamaları arasındadır.

Öğrencilerimize:

Farkındalıklarını geliştirme

Olumlu benlik kavramına sahip olma

Etkin ve verimli çalışma alışkanlıkları kazanma

Karar verme

Öğrenme stillerini keşfetme

Sorumluluk alma

Sınav kaygısı ile baş edebilme becerisi

Hedef koyma ve motivasyon

Arkadaşlık becerileri

Uyum becerileri

Dikkat çalışmaları

Teknoloji kullanımı ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları

Psikososyal müdahale çalışmaları ve problem çözme becerileri konusunda yardımcı olmayı hedeflemektedir.

Ortaokul Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi İletişim: 0(312) 446 66 76-1503

Lise/Fen Lisesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi

Büyük Kolej Lise/Fen Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi, çağdaş eğitim sistemi içerisinde psikolojik danışmanın ve rehberliğin öneminin bilinciyle çalışmalarını sürdürür. Bu plan gelişimsel rehberlik modeli çerçevesinde biçimlendirilir. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi ile iş birliği içinde çalışan Üniversite Danışmanlığı Birimimiz; öğrencilerimizin bilgi, beceri, yetenek ve isteklerine göre seçim yapmaları ve yüksek öğrenim programlarına yerleşmeleri konusunda rehberlik yapar. Bunun yanında alan seçme seminerleri, üniversite tanıtım gezileri, üniversiteye giriş sistemi ve sistemle ilgili değişiklikler konusunda bilgilendirme toplantıları gibi çalışmaları yürütür.

Eğitim öğretim hayatlarına yurt dışında devam etmek isteyen öğrencilerimizden gelen istekler doğrultusunda, konusunda uzman kurumlara öğrenciler yönlendirilir ve süreç takip edilir.

Öğrencilerimize:

Kendini tanıma ve ifade etme

Duygularını tanımlama

Davranışsal, duygusal ve bilişsel takip

Öz disiplin ve öz güven geliştirme

Teknoloji kullanımı ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları

Psikososyal müdahale çalışmaları

Problem çözme becerileri

Etkin ve verimli çalışma alışkanlıkları kazanma

Hedef koyma ve motivasyon

Sınav kaygısı ile baş edebilme becerisi

Öğrenme stillerini keşfetme ve uyum becerilerine yardımcı olmayı hedeflemektedir.

Lise/Fen Lisesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi İletişim: 0(312) 446 66 76-1626

ARGE Biriminin amacı öğrencinin öğrenmesini desteklemektir. Hazır bulunuşluk sınavlarını, dönem içi ve sonu değerlendirmelerini, zümre sınavlarını organize eder. Sınav istatistiklerini çıkararak öğretmen ve idarecilerin sınav sonuçları hakkında bilgi edinmesini sağlar. Öğrencilere ve velilere sınav sonuç karneleri verir. Öğrenci Alım ve Bursluluk sınavlarını organize eder, değerlendirmelerini yapar ve ilgili birimlerle paylaşır. Kurumun gelişmesi ve eksikliklerin giderilmesi amacıyla veli, öğrenci ve öğretmene anket düzenler. Öğretmen ihtiyaçlarına göre seminer organize eder veya seminerlere katılımı sağlar. Eğitim alanındaki gelişmeleri takip eder ve ilgili birimlerle paylaşır.

İlkokul düzeyinde tüm sınıflara hafta içi ve hafta sonu çalışma kâğıtları hazırlar; araştırma ödevlerinin, rubrikler ve kontrol listelerinin hazırlanmasında öğretmenlere rehberlik eder; öğretmenlerle program geliştirme çalışmaları yapar.

Gelişimsel, kapsayıcı, önleyici ve çözüm odaklı rehberlik anlayışını temel alan Büyük Kolej Rehberlik Bölümümüz, öğrencilerimizin bireysel ihtiyaçlarını da dikkate alarak etkinliklerini yürütür.

Büyük Kolej Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi; öğrencilerin bireysel farklılık, ilgi, yetenek ve isteklerini göz önünde bulundurarak eğitim öğretimin bütünlüğü içinde bir rehberlik servisi planı oluşturur.

Aile iş birliği ve desteğinin servisimiz adına önemli olduğu bilinci ile ebeveynlerle iş birliği ve bireysel aile görüşmelerimiz önceliğimizdir.

Servisimizin farklı kademelerinde çalışan uzmanlarımız, çocukların gelişimsel özellikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda yıl içindeki etkinlikleri planlarlar. Yıl içerisinde yapılacak olan kulüp çalışmaları ve okul meclis seçim çalışmalarını da servisimiz yürütülür.

Okulumuzda her yıl belirlenen değerler ile ilgili “Değerler Eğitimi” yapılır, aynı zamanda çocuklarımız ile yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projeleri kapsamında okulda farkındalık yaratmak istediğimiz alanlarda çalışmalarımız ön plandadır.

Çalışma prensibi okul idaresi, öğretmenler, aile ve psikolojik danışman arasındaki karşılıklı güven, dayanışma ve olumlu iletişime dayanır. Bu amaçla hem öğrencilerimizin kişisel gelişimini desteklemek hem de ebeveyn ve öğretmenlerimizin ihtiyaçlarını ve kişisel gelişimini desteklemek amaçlı seminerler ve eğitimler düzenlenmektedir. Bu seminerler ihtiyaç doğrultusunda planlanarak kendi ekibimizde bulunan uzmanlarla ya da farklı uzmanların davet edilmesi ile gerçekleşir.

Büyük Kolej Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi, öğrenci kayıt kabul sürecinde aktif bir şekilde yer alır. Aday öğrencilerin mülakatları ve aile görüşmelerinde ekibimizde bulunan uzmanlarımız önemli bir görev üstlenir.

Okul Öncesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi

Okul öncesi öğrencilerimizde önleyici ve gelişimsel rehberlik bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimlerinin izlenmesi ve desteklenmesine yönelik çalışmaları barındırır.

Sene başında yapılan aile görüşmeleri ile öğrencileri tanıma ve okul süreci hakkında bilgilendirme çalışmalarımız başlar. Bu süreci sınıf içi öğrenci gözlemleri, bireysel görüşmeler ve sınıf öğretmeni ile yapılan iş birliği de destekler. Öğrencileri daha yakından tanımak ve önleyici rehberlik yapmak adına yıl boyunca yapılan veli görüşmelerimiz destekleyici şekilde devam eder.

Okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerinin okula uyum süreçleri dâhilinde tüm öğrencilere uygulanan adaptasyon çalışmaları programlanır. Yıl içerisinde yeni kayıt ile gelen öğrencilerin de merak ettikleri okul işleyişi, okula uyum süreçlerinin sağlıklı olabilmesi adına onlara aktarılır. Bunun dışında okul sürecine uyum sağlama konusunda sıkıntı yaşayan öğrenciler özel olarak takip edilip desteklenir. Yıl boyunca gerek sosyal ilişkiler yönünden gerek duygusal destek açısından çeşitli etkinlik ve uygulamalar sürdürülür. Sorumluluk alabilme, özel alanların farkındalığı, empati kurabilme, öfke ile baş edebilme, arkadaşlık ilişkileri gibi konularda yıl boyunca çeşitli etkinlikler uygulanır. Akademik açıdan desteklenmesi gereken öğrenci veya sınıflara ihtiyaç dâhilinde beceri geliştirme etkinlikleri yapılır.

Sene sonunda 1. sınıf olacak okul öncesi öğrencilerimiz için Marmara Okul Olgunluğu ölçeği uygulanır. Sene boyunca yapılan bireysel gözlemler, elde edilen veriler ve ölçek doğrultusunda ortaya çıkan hazır bulunuşluk düzeyi sene sonunda yapılan veli görüşmeleri ile anne-babalara aktarılır. 1. sınıfa başlama dönemi gelene kadar desteklenmesi gereken alanları olan öğrenciler için gereken yönlendirmeler yapılır. İhtiyaç doğrultusunda fonolojik farkındalık grupları ile çocuklarımızla çalışılır.

Öğrencilerimize:

Öz güven ve olumlu benlik algısı geliştirme

El-göz koordinasyonu ve küçük kas çalışmalarını destekleme

Dikkat çalışmaları

Duygularını tanıma, ortama uygun şekilde ifade etme ve duygularını düzenleme becerisi edinme

Kendi sınırlarını belirleme ve kuralları uygulama

Problem çözme becerisi

Kendini ifade etme ve iletişim becerisi

Olumlu sosyal beceriler geliştirme, çevresinde bulunan diğer akran ve yetişkinler ile nitelikli ilişkiler kurma

Bilişsel becerilerini geliştirme ve sorumluluk alma konularında yardımcı olmayı hedeflemektedir.

Okul Öncesi ve 1.sınıflar Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi İletişim: 0(312) 446 66 76-1435

İlkokul Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi

Büyük Kolej bünyesinde bulunan İlkokul Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik servisimizin öncelikli amacı öğrencilerimizin gelişimsel dönemleri ve bireysel farklılıkları dikkate alınarak psikososyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerinde karşılaşabilecekleri sorunlara destek olmaktır. Birimimiz öğrencilerimizin iyi iletişim becerilerine sahip, bireysel farklılıklara saygılı, kendini iyi ifade edebilen öz güvenli nesiller olabilmeleri adına belli kazanımlar çerçevesinde rehberlik etkinliklerini yürütür. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimimiz çocuklarla iç içedir ve her daim ulaşılabilirliği olan bir konumdadır. Prensip olarak veli, uzman ve öğretmen iş birliği içinde çocuğun mutlak yararı ilkesi esas alınır. Amacımız ilkokul çağında çocuklarımıza belli değerleri kazandırmaktır. Psikolojik danışma ve rehberlik servisimizde etik çerçevede görüşmeler yapılır ve bireysel gizlilik esas alınır. Öğrencilerimizi çok boyutlu tanımak amacıyla öğrencilerin gelişim düzeylerinde belirli envanterler uygulanır.

Öğrencilerimize:

Kendilerini tanımalarına

Öğrenme stillerini keşfetmelerine

Sağlıklı bir özbenlik geliştirmelerine

Kendine ve çevresindeki bireylere saygılı olmalarına

Sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel alanlarda gelişmelerine

Problem çözme becerisini geliştirmelerine

İlgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda gelişmelerine yardımcı olmayı

Dikkat çalışmaları

Psikososyal müdahale çalışmaları ve özgüven gelişimlerini destekleme konularında yardımcı olmayı hedeflemektedir.

İlkokul 2, 3 ve 4.sınıflar Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi İletişim: 0(312) 446 66 76-1535

Ortaokul Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi

Ortaokul yılları çocuğun attığı önemli adımlardandır. Çocukların hem fiziksel hem bilişsel hem de sosyoduygusal anlamda farklılıklar yaşayacağı yıllardır. Büyüme ve büyüme ile farklılaşan sorumlulukların verdiği kaygının arttığı, oyun çağından çıkıp kendilerini keşfettikleri yıllardır. Aynı zamanda ergenlik ile birlikte aileden aldıkları onay duygusunu artık akranlarından talep edecekleri yıllara girmişlerdir. Bu süreçte çocuklarımızın ortaokula adaptasyon çalışmalarının sistemli bir şekilde planlanması, ihtiyaçları doğrultusunda bireysel ve grup çalışmaları birimin planlamaları arasındadır.

Öğrencilerimize:

Farkındalıklarını geliştirme

Olumlu benlik kavramına sahip olma

Etkin ve verimli çalışma alışkanlıkları kazanma

Karar verme

Öğrenme stillerini keşfetme

Sorumluluk alma

Sınav kaygısı ile baş edebilme becerisi

Hedef koyma ve motivasyon

Arkadaşlık becerileri

Uyum becerileri

Dikkat çalışmaları

Teknoloji kullanımı ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları

Psikososyal müdahale çalışmaları ve problem çözme becerileri konusunda yardımcı olmayı hedeflemektedir.

Ortaokul Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi İletişim: 0(312) 446 66 76-1503

Lise/Fen Lisesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi

Büyük Kolej Lise/Fen Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi, çağdaş eğitim sistemi içerisinde psikolojik danışmanın ve rehberliğin öneminin bilinciyle çalışmalarını sürdürür. Bu plan gelişimsel rehberlik modeli çerçevesinde biçimlendirilir. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi ile iş birliği içinde çalışan Üniversite Danışmanlığı Birimimiz; öğrencilerimizin bilgi, beceri, yetenek ve isteklerine göre seçim yapmaları ve yüksek öğrenim programlarına yerleşmeleri konusunda rehberlik yapar. Bunun yanında alan seçme seminerleri, üniversite tanıtım gezileri, üniversiteye giriş sistemi ve sistemle ilgili değişiklikler konusunda bilgilendirme toplantıları gibi çalışmaları yürütür.

Eğitim öğretim hayatlarına yurt dışında devam etmek isteyen öğrencilerimizden gelen istekler doğrultusunda, konusunda uzman kurumlara öğrenciler yönlendirilir ve süreç takip edilir.

Öğrencilerimize:

Kendini tanıma ve ifade etme

Duygularını tanımlama

Davranışsal, duygusal ve bilişsel takip

Öz disiplin ve öz güven geliştirme

Teknoloji kullanımı ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları

Psikososyal müdahale çalışmaları

Problem çözme becerileri

Etkin ve verimli çalışma alışkanlıkları kazanma

Hedef koyma ve motivasyon

Sınav kaygısı ile baş edebilme becerisi

Öğrenme stillerini keşfetme ve uyum becerilerine yardımcı olmayı hedeflemektedir.

Lise/Fen Lisesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi İletişim: 0(312) 446 66 76-1626

ARGE Biriminin amacı öğrencinin öğrenmesini desteklemektir. Hazır bulunuşluk sınavlarını, dönem içi ve sonu değerlendirmelerini, zümre sınavlarını organize eder. Sınav istatistiklerini çıkararak öğretmen ve idarecilerin sınav sonuçları hakkında bilgi edinmesini sağlar. Öğrencilere ve velilere sınav sonuç karneleri verir. Öğrenci Alım ve Bursluluk sınavlarını organize eder, değerlendirmelerini yapar ve ilgili birimlerle paylaşır. Kurumun gelişmesi ve eksikliklerin giderilmesi amacıyla veli, öğrenci ve öğretmene anket düzenler. Öğretmen ihtiyaçlarına göre seminer organize eder veya seminerlere katılımı sağlar. Eğitim alanındaki gelişmeleri takip eder ve ilgili birimlerle paylaşır.

İlkokul düzeyinde tüm sınıflara hafta içi ve hafta sonu çalışma kâğıtları hazırlar; araştırma ödevlerinin, rubrikler ve kontrol listelerinin hazırlanmasında öğretmenlere rehberlik eder; öğretmenlerle program geliştirme çalışmaları yapar.

1ARGE Biriminin amacı öğrencinin öğrenmesini desteklemektir. Hazır bulunuşluk sınavlarını, dönem içi ve sonu değerlendirmelerini, zümre sınavlarını organize eder. Sınav istatistiklerini çıkararak öğretmen ve idarecilerin sınav sonuçları hakkında bilgi edinmesini sağlar. Öğrencilere ve velilere sınav sonuç karneleri verir. Öğrenci Alım ve Bursluluk sınavlarını organize eder, değerlendirmelerini yapar ve ilgili birimlerle paylaşır. Kurumun gelişmesi ve eksikliklerin giderilmesi amacıyla veli, öğrenci ve öğretmene anket düzenler. Öğretmen ihtiyaçlarına göre seminer organize eder veya seminerlere katılımı sağlar. Eğitim alanındaki gelişmeleri takip eder ve ilgili birimlerle paylaşır.

İlkokul düzeyinde tüm sınıflara hafta içi ve hafta sonu çalışma kâğıtları hazırlar; araştırma ödevlerinin, rubrikler ve kontrol listelerinin hazırlanmasında öğretmenlere rehberlik eder; öğretmenlerle program geliştirme çalışmaları yapar.

Bildirim